Başkan KANDEMİR Ekonomi Şurasında Ankara’da

Kozan Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KANDEMİR, TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLUH’nun ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ ve ilgili Bakanların teşrifiyle TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleşen “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye Ekonomi Şurası”na katıldı.
Şura’ya Oda ve Borsa Başkanları’nın yanı sıra; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK, Ticaret Bakanı Ömer BOLAT, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat IŞIKHAN, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim YUMAKLI, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih KACIR, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan BAYRAKTAR ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim ŞENEL katıldı.
Şurada acil çözüm beklediğimiz bölge sorunlarımızdan, finansmana ulaşamıdığımız, üyelerimizin çok sıkıntılı günler yaşıdığı,
-finansmana ulaşamadığımız böyle bir dönemde, deprem bölgesinde ödenemeyen SSK borçlarının yeniden yapılandırılmada teminat istenmekte olduğu bu şartın kaldırılmasını,
-Ticarette en çok sallanan Adana bölgesinin borçlarının 11. Aya uzatılmasını gerektiği,
-1926 yılında İl hakkı geri alınan İlçemizin Cumhuriyetimizin 100. Yılında İL hakkının iade edilmesini,
-Kalkınmada öncelikli bölge bazında Adana’ya bağlı ilçe olmamızdan dolayı kalkınmış görünmekteyiz, ülkemize daha fazla katma değer sağlamak adına öncelikli bölgeye alınmamız gerektiğini,
Dile getirilerek, şuradan sonra müjdeli haberler beklediğimizi Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn. Cevdet YILMAZ ve Bakanlarımıza ilettik.